Tuesday, June 14, 2011

Καλό καλοκαίρι Καλλιμασιώτες!




Πέρασε και πάλι ένας ολόκληρος χρόνος και ήλθε το όμορφο καλοκαιράκι που περιμένουμε με τόση λαχτάρα. Όχι για τον ήλιο την ζέστη και τον καύσωνα του, όχι για τις ανομβρίες την ξηρασία και τις φωτιές του, ούτε την φουρτουνιασμένη κοσμοπλημμυρισμένη παραλία στον ωκεανό, αλλά το καλοκαιράκι το Χιώτικο, το Καλλιμασιώτικο, το γεμάτο σκίνο και  θάλασσα γαλήνια, μυρωδιές από μαστίχα και γιασεμί, και φεγγαρόλουστες νυχτιές. Το καλοκαιράκι του όμορφου και ιστορικού χωριού μας της Καλλιμασιάς, του χωριού της Παναγιάς, του Πατριάρχη, του Μητροπολίτη, του παπά, του Ολυμπιονίκη, του Γιατρού, του Δικηγόρου, του Καθηγητή και του Δασκάλου, του Καπετάνιου και του Ναυτικού, του Εμπόρου, του Μαστιχοπαραγωγού και του Ξενιτεμένου.
  Η οικονομική κρίσης λοιπόν ας μην είναι η αιτία του να μην το απολαύσουμε... 
αλλά ας το χαρούμε χορεύοντας και τραγουδώντας! Καλό καλοκαίρι σε όλους!
Μετά της διακοπές, ΕΔΩ πάλι μαζί!



Το βίντεο ανήκει στον Σταμάτη Στεφανάκη

Sunday, June 5, 2011

Μιχαήλ Γεωργίου Θλιβίτης 12/28/1913 - 5/06/2011


ΜΙΧΑΗΛ Γ. ΘΛΙΒΙΤΗΣ


Σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 αποδήμησε εις Κύριον στο χωριό  Lancaster  της πολιτείας Pennsylvania  των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο προσφιλής μας και γηραιότερος των Καλλιμασιωτών κ. Μιχαήλ Θλιβίτης του Γεωργίου και της Μελπομένης σε ηλικία 98 ετών.
Αφανής ήρωας του Αλβανικού πολέμου, μετανάστευσε στην Αμερική μετά της οικογενείας του το 1963 και εργάστηκε στο πασίγνωστο εργοστάσιο κατασκευής τηλεοράσεων RCA. 
Τα Καλλιμασιώτικα Νέα της Αμερικής, εκφράζουν βαθύτατα συλλυπητήρια στην σύζυγο του Ελένη, τα παιδιά του Μελπομένη και Γεώργιο Μούντη, καθώς και στα εγγόνια και δισέγγονα του.
Προσωπικά του εύχομαι καλό ταξίδι, και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την απέραντη αγάπη και καλοσύνη του!
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Ας αναπαύσει ο Θεός την ψυχή του. 
Η κηδεία του αποθανόντα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου και ώραν 10:00 πμ.  από τον Ιερό Ναό


Wednesday, June 1, 2011

GREEK NEWS


GREEK NEWS